Blogi

Tarinoita ja oppia palvelujohtamisen ja projektijohtamisen asiantuntijoille

IT-palvelujohtaminen, Oppia.fi KUMPPANI

Luokka- ja verkkokoulutus järkevästi samassa paketissa

e-learning_1

Kyvykkyysmoduulit eli Capability modules ovat ITIL:in Intermediate-tason kursseja. Asiaan vihkiytyneet tuntevat nämä lyhenteillä: OSA, SOA, PPO, ja RCV. Kurssivaatimusten mukaan nämä ovat viiden päivän mittaisia luokkakursseja. Asiaa ja opittavaa on siis paljon. Viisi päivää poissa normaalista töistä on kuitenkin haaste. Toisaalta luokkakurssiin osallistuminen varmistaa opiskelurauhan sekä työnantajan että perheen suuntaan.

Vaihtoehtona tuolle viiden päivän luokkakoulutukselle on verkkokurssi, jotka löydät täältä. Joskus kuitenkin tuntuu, että eLearning on tämän päivän alkemiaa – jos asian oppiminen luokassa vaatii viisi päivää, niin kauan sen oppiminen vie verkossa? Viisi päivää vai jopa enemmän?

Olemme kouluttaneet ITILiä jo vuodesta 2005, ja vuosien varrella olemme hakeneet koulutuskokonaisuuden toteuttamiseen sopivaa ratkaisua (Intermediate tason moduulit tulivat 2007). Pitkän kokemuksemme perusteella olemme päätyneet seuraavaan toimintatapaan Capability-moduulien osalta, jotta oppimisprosessi olisi mahdollisimman hyvä ja joustava:

1. Ensin suoritetaan 2 päivän suomenkielinen luokkakurssi. Luok­kaope­tukseen kuuluu harjoituksia, ryhmätöitä, vuorovaikutusta, sparrausta jne. Yksi päivä ei riitä asioihin perehtymiseen ja 5 arkipäivää vievät liikaa aikaa. Luokkakoulutusta täydennetään sen sijaan verkkokurssilla.
2. Englanninkielinen verkkokurssi
3. Sertifiointitesti (englanninkielinen)

Tervetuloa testaamaan parasta oppimismuotojen yhdistelmää! Katso Oppia.fi-kumppani JSM Consultingin tulevat ITIL Intermediate -koulutuksen täältä.

 

kuosmanen_jaakko_739x965

Jaakko Kuosmanen

KTM, DI Jaakko Kuosmanen toimii koulutus- ja konsultointiyritys Wakarun toimitusjohtajana ja edistää Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupan toimintaa. Jaakko on utelias ja kokeilunhaluinen oppimisaktivisti, joka haluaa levittää ymmärtämistä laajalle ympäröivälle verkostolleen.

 

 

 

 

Kiinnostaisiko yrityskohtaiset koulutukset teidän organisaatiollenne? Ota yhteyttä avainasiakaspäällikkömme Anni Aaltoseen: anni.aaltonen@wakaru.fi

Comments are Closed