Ketterät menetelmät, tapahtumat

Agile18 valokeilassa kaksi parasta puheenvuoroa

Ketteryydellä on monet kasvot. Torstai-aamuna 12.huhtikuuta ketteryyden kasvoja oli tarkalleen 144, sillä niin monta ketterän osaamisen ammattilaista etsi itselleen paikkaa Helsingin Scandic Parkin pyöreiden pöytien ääreltä!

Wakaru järjesti yhteistyössä CGI:n kanssa jo toista kertaa Agile-aiheisen tapahtuman, jossa keskitytään ketterien periaatteiden toteuttamiseen liiketoiminnan näkökulmasta. Tänä vuonna puhujina kuultiin seitsemää työssään ketteriä menetelmiä hyödyntävää asiantuntijaa. Tässä blogissa esitelty päivän kaksi kehutuinta esiintyjää ja aihetta!

“Kaikella tapaa jotenkin sopiva tapahtuma. Tunnelma hyvä, väkimäärä ja tilat sopivat. Aiheet jotenkin sopivalla tasolla.” -yleisöpalaute

DSC08705xs.jpg

Helsingin Scandic Parkiin kokoontui yli 140 tapahtumavierasta yli 70 eri organisaatiosta kuulemaan ketterien menetelmien hyödyntämisestä ja verkostoitumaan.

Ketterästi lentoon – Case Finnair

Käytännönläheisyydestään arvostusta saanut Suvi Ihaksin, Finnair, esitys lentoyhtiön transformaatiomatkasta nosti puheenvuoron päivän kehutuimmaksi. Suvi on ketterien menetelmien soveltaja, kokeilija ja kehittäjä. Hänellä on monipuolinen kokemus hanke- ja tuotejohtamisesta. Suvi on erityisesti kiinnostunut siitä, kuinka päästä nopeasti ideasta toimituksiin, ja kuinka saada kehittäjät ja käyttäjät mahdollisimman suoraan dialogiin tuotteen elinkaaren aikana.

Esityksessään Suvi kertoi, mitä muuntautuminen perinteisestä kehitysmallista uudenlaiseen ketterään tekemiseen on Finnairilta edellyttänyt. Finnairin kehittämisen ytimessä on yli 40 asiantuntijan tiimi, joka yhdessä koko organisaation kanssa tuottaa asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluita. Digitaaliset kanavat tuottavat neljänneksen yhtiön myynnistä ja digipalveluita käyttää kuukausittain 3,5 miljoonaa ihmistä.

Suvi lunasti lupauksensa konkreettisesta esityksestä, jossa tuotiin esiin kokemuksia, oppeja ja seuraavia askelia. Esitys koettiin tarinalliseksi, visuaaliseksi ja mielenkiintoiseksi kuvaukseksi siitä miten perinteinen kehitysmalli muutetaan ketteräksi ja haasteet selätetään johtamiskulttuurissa.

“Mielenkiintoinen yritys ja aihe. Tekemisen menon näki jopa kalvoista.”
“Organisaatiokaavion vien pomon pomolle. Kiitos.”
“Hieno esimerkki miten isossa organisaatiossa on päästy hyvälle ketteryyden polulle” – Suvi Ihaksin saamia palautteita

DSC08766x

Suvi Ihaksi piti yleisön mielestä selkeän ja ymmärrettävän esityksen Finnairin DSD-tiimin resursseista ja tavoista toimia.

Johtaja, tee kotiläksysi ennen kick-offia!

Päivän esityksistä valokeilaan nousi erityisesti aamun aloittaneen Riina Hellströmin, Peoplegeeks, puheenvuoro. Riina on kokenut muutosjohtaja, joka toimeksiannoissaan sparraa ylintä johtoa kompleksisissa muutoshankkeissa, valmentaa lean / agilea johdolle ja tukifunktioille heidän omasta näkökulmastaan ja toimii globaalina mielipidevaikuttajana Agile HR piireissä.

Puheenvuorossaan Riina lunasti lupauksensa tiukasta ja herättelevästä tuokiosta. Hän käsitteli suorapuheisesti ketteryyttä trendisanana, jota tiputellaan joka käänteessä. Trendisanan käyttäjällä kun harvoin on todellista käsitystä, mitä ketteryys tuo tullessaan tai miten se vaikuttaa esimerkiksi johtamisjärjestelmään, suunnittelusykleihin, investointipäätöksiin, esimiestyöhön, resursoitiin ja päätöksentekoon. Esityksessään hän jakoi läheisten Agile coachien tarinoita sekä oppeja transformaatiosta omalta uraltaan.

“Huippu! Ajatukset järjestyivät täydellisesti.”
“Hyviä asioita, ja hieno huomata, että näin olemme itse tehneet safeen siirtyessä.”
“Esiintyjä oli erittäin hyvä. Esitys oli herättelevä ja hieman provosoivakin, mutta hyvä.”
“Hieno esitys! Tuttua elävästä elämästä, olisipa johto ollut kuulemassa. :)”
– otteita Riina Hellstömin saamista palautteista

DSC08721x.JPG

Päivän parhaimmat pisteet keränneen puheenvuoron pitäneen Riina Hellstömin mielestä suurin väärinkäsitys ketteryydestä johtajien keskuudessa on se, että ketteryys on ”samaa, mutta nopeammin”.

Agile-aiheelle on kestotilausta

Agile18 tapahtumassa kuultiin tänä vuonna seitsemää ketteriä menetelmiä työssään hyödyntävää asiantuntijaa. Lue täältä muista päivän esityksistä ja puhujista!

Kaikkiaan vieraamme viihtyivät tilaisuudessa hyvin ja 95% heistä suosittelisi tapahtumaa muille. Vuonna 2017 järjestetystä Agile-seminaarista yleisömme yli kaksinkertaistui tälle vuodelle ja selvästi vastaaville tapahtumille on tilausta myös jatkossa! Seuraavaa kokoontumista odotellessa kannattaa vilkaista Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupan ketterien menetelmien tarjonta: hakusanoilla etsiessä löydät luokkakoulutuksia, verkkokursseja ja webinaareja.

Lämmin kiitos kaikille Agile18-osallistujille ja puhujille!