Blogi

Tarinoita ja oppia palvelujohtamisen ja projektijohtamisen asiantuntijoille

Ketterät menetelmät, tapahtumat

Agile18: Ketterää pelikirjaa ja sudenkuoppien ennakointia

Wakaru järjesti yhteistyössä CGI:n kanssa jo toista kertaa Agile-aiheisen tapahtuman, jossa keskitytään ketterien periaatteiden toteuttamiseen liiketoiminnan näkökulmasta. Helsingin Scandic Parkissa vietettyyn tapahtumaan osallistui tänä vuonna yli 140 vierasta. Päivän kehutuimmat kaksi puheenvuoroa esittelimme aiemmassa blogissa. Lue lisää Suvi Ihaksin, Finnair, ja Riina Hellströmin, PeopleGeeks, esityksistä täältä! Heidän lisäkseen tänä vuonna puhujina kuultiin viittä työssään ketteriä menetelmiä hyödyntävää asiantuntijaa.

DSC08708x

Yrityskulttuuria, SAFEn saloja ja Ketterä Pelikirja

Martin Von Weissenber, Agile42, piti informatiivisen esityksen vanhan yrityskulttuurin ja uuden strategian kohtaamisesta. Vakuuttavaksi kehutulla esiintymistyylillään hän nosti esiin, että on tärkeää ymmärtää vallitsevaa kulttuuria, jotta muutoksen pystyy viemään läpi. Martinilla on parinkymmenen vuoden kokemus IT-alalta ja hän on toiminut ketteränä valmentaja ja kouluttajana vuodesta 2008.

Päivän aika kuultiin myös Perttu Mikkosta, CGI, joka tarjosi SAFe- ja PI-tuntijoille konkretiaa ja vinkkejä. Esityksessä Perttu kävi läpi käytännön esimerkkien kautta, mitkä ovat PI-suunnittelun hyödyt sekä millaisiin haasteisiin PI-suunnittelussa voidaan törmätä. Työkseen Perttu auttaa yrityksiä kehittämään toteutusmenetelmiään ja ketteröittämään toimintaansa erityisesti SAFe-menetelmää hyödyntäen.

Viime hetkellä apuun rientänyt Tero Niemistö, Digia, esitteli puheenvuorossaan Agilen pelikirjaa. Tero paikkasi tapahtumassa toista puhujaa ja onnistui voittamaan yleisön puolelleen konkreettisella aiheellaan. Taustaltaan Tero on managerisoitunut pitkän linjan arkkitehti. Noin 14 teknisen vuoden jälkeen hän siirtyi esimiesrooliin tahtonaan johtaa alan huippuasiantuntijoita kuten itseään haluaa johdettavan.

Agile Playbook konkretisoi ketteryyden toimintamallit tiimitasolle ja luo tiimille konkreettiset toimintatavat, kuinka ketteryyden periaatteita noudatetaan. Esityksessä Tero kävi läpi syitä, miksi Agile Playbook luotiin, sen luontiprosessia, sisältöä sekä miten se on Digialla otettu vastaan. Moni kertoi poimineensa esityksestä hyviä ideoita omaan työhönsä.

DSC08804xs.jpg

Tero Niemistö esitteli puheenvuorossaan Ketterää Pelikirjaa, Agile Playbook, joka on käsitteenä tuttu joukkueurheilusta: kirja pitää sisällään joukkueen pelitavan, taktiset kuviot ja kuinka pelaajien tulisi toimia erilaisissa tilanteissa.

Kokonaisvaltaista ketteryyttä ja sudenkuoppien ennakoimista

Sinnikkäällä otteella yleisöä mukaan osallistanut Teemu Toivonen, Triari, käsitteli puheenvuorossaan kokonaisvaltaisen ketteryyden rakennuspalasia. Työssään hän on erikoistunut Leaniin ja kokonaisvaltaisen ketterän käytännön läheiseen soveltamiseen digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Teemu ei antanut teknisten ongelmien häiritä esiintymistään, vaan piti yleisön mielestä tiiviin ja johdonmukaisen esityksen. Lopussa hän veti yhteen ketterän tekemisen perusajatuksia, jotka usein unohtuvat ketterää transformaatiota tarkastellessa.

Päivän päätti kansainvälinen puhujavahvistus Andrew Sales, CA Technologies. Esityksessään Andrew kävi läpi 10 tyypillisintä sudenkuoppaa, joihin yritykset yleensä astuvat Agileen siirtyessään. Andrew on tunnettu puhuja Agile-seminaareissa ja onnistuikin intensiivisen seminaaripäivän päätteeksi vielä saamaan yleisön huomion kiinnostavalla aiheellaan.

DSC08830xs.jpg

Teemu Toivonen, Triari, haastateltavana esityksensä jälkeen. Haastattelijana Virpi Rowe, CGI.

Agile-aiheelle on kestotilausta

Kaikkiaan vieraamme viihtyivät tilaisuudessa hyvin ja 95% heistä suosittelisi tapahtumaa muille! Vuonna 2017 järjestetystä Agile-seminaarista yleisömme yli kaksinkertaistui tälle vuodelle ja selvästi vastaaville tapahtumille on tilausta myös jatkossa! Seuraavaa kokoontumista odotellessa kannattaa vilkaista Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupan ketterien menetelmien tarjonta: hakusanoilla etsiessä löydät luokkakoulutuksiaverkkokursseja ja webinaareja.

Lämmin kiitos kaikille Agile18-osallistujille ja puhujille!

Comments are Closed