Projekti- ja portfoliojohtaminen

Aaro Ollikainen vahvistamaan Wakarun projektiasiantuntemusta

Wakaru vahvisti asemaansa projektikouluttajana, -konsulttina ja tapahtumajärjestäjänä, kun VTT Aaro Ollikainen aloitti Wakarussa 1.2.2019. Wakaru tarjoaa asiakaskohtaisia, räätälöityjä projektikoulutuksia, avoimia viitekehysmallien koulutuksia, webinaareja sekä verkkokursseja.

Ollikaisella on liki 20 vuoden kokemus yrityskohtaisista valmennuksista sekä liikkeenjohdon konsultoinnista viiden eri yrityksen riveissä. Hänellä on sekä Scrum Master, IPMA C- että PMP-sertifioinnit ja lisäksi hän on sertifioitu business coach. Ennen konsulttiuraansa hän on toiminut mm. tutkijana ja koulutusalan kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa sekä Helsingissä että Brysselissä.

“Noin pitkään, vankkaan, joskus rankkaankin periodiin mahtuu monenlaista, kuten johtamisarviointeja, johtoryhmien sparrausta, muutosjohtamisessa avustamista ja strategisen viestinnän suunnittelua. Uskonkin, että voin tuoda Wakaruun uudenlaista osaamista ja auttaa näin laajentamaan palveluvalikoimaa,” Ollikainen kertoo.

“Projektiosaamisen kehittämisellä on kuitenkin sydämessäni aivan erityinen paikka, sitä olen tehnyt alusta lähtien ja koko ajan. Ja toki kaiken aikaa täytyy pitää kirkkaana mielessä se kaikkein omin alue ja kehittyä sillä jatkuvasti paremmaksi.”

Ollikaisen mukaan päätös siirtyä Wakaruun syntyi nopeasti ja oli helppo.

“Wakarun oppimisekosysteeemi on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Koulutus- ja konsultointiyrityksen kanssa saman katon alla toimii Suomen suurin oppimisportaali ja -verkkokauppa sekä merkittävä tapahtuma- ja markkinointibisnes. Yhdistävänä tekijänä kaikissa näissä on yksilön oppiminen ja sitä kautta toiminnan muutos ja liiketoiminnan kehittyminen. Koulutusbisnes on tällä hetkellä valinkauhassa. Yhä nopeammin muuttuvat ja monimutkaistuvat oppimistarpeet johtavat siihen, että varmasti näemme menetelmäpuolella lähivuosina uusia avauksia.”

Vapaa-aikana Ollikaisen saattaa kohdata metsäpoluilta ja kesällä mereltä tai puutarhasta. Kotona omanlaisiaan johtamishaasteita tarjoaa 12-vuotias tytär.

“Olen aina ollut myös kirjoittava ihminen. Luen paljon ja olen julkaissut yhden bisnesromaanin, fiktiomuotoisen oppikirjan projektijohtamisesta. Tällä hetkellä työn alla on puhdasta viihdettä, kauhu- ja thrillerigenreä edustava käsikirjoitus. Jokunen asiakas on kysynyt, mitä pitää tehdä päästäkseen tai välttääkseen pääsyn sivuhenkilörooliin seuraavaan kirjaan”, Ollikainen virnistää.


Ota yhteyttä, jos haluat kuulla, miten voisimme olla avuksi projektijohtamiseen ja projektien hallintaan liittyvissä asioissa!

Aaro Ollikainen / aaro.ollikainen@wakaru.fi
Jaakko Kuosmanen / jaakko.kuosmanen@wakaru.fi