Yleinen

Oppia kansainvälistyy Business Finlandin tuella

Wakaru Oy tähtää voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun Oppia-alustalla. Oppia on alustataloudessa toimiva palvelukonsepti, osaamisen kehittämisen Amazon. Asiakkaita ovat niin koulutuksia ostavat tahot kuin koulutusten järjestäjätkin.

Oppia.fi on helppokäyttöinen ja turvallinen suomalainen alustatalouden toimintalogiikalla toimiva palveluinnovaatio, joka yhdistää oppia tarjoavat ja oppia tarvitsevat tahot samaan palveluun verkkokaupasta tutulla yksinkertaisella logiikalla.

Oppia-alustan markkinapaikan konepellin alla sykkii aito, nykyaikainen ja skaalautuva palveluiden myymiseen ja toimittamiseen suunniteltu pilvipalveluna toimitettava toiminnanohjausjärjestelmä.

Oppian avulla kuka tahansa voi helposti, pitkälle automatisoidun prosessin kautta järjestää ja myydä osaamisen kehittämisen palveluita perinteisestä luokkahuonekoulutuksista, ammattitapahtumiin ja verkkokursseihin. Suomessa palvelu toimii Oppia.fi-sivuston kautta. Ulkomailla palvelu toimii paikallisesti valittavan domainin kautta.

Koulutuksen ostajille Oppia tarjoaa markkinoiden laajimman ja hinta-laatusuhteeltaan parhaan koulutustarjonnan. Tämä saadaan aikaan tarjoamalla kouluttajille ja koulutusyrityksille markkinoiden kätevin, laajin ja edullisin alustan koulutusten myyntiin. Oppian automatisoitu kokonaisprosessi kattaa myyntikanavan ja sen laajan asiakaskunnan, markkinointitoimenpiteet, ilmoittautumiset, tilavaraukset ja tarjoilut sekä maksuliikenteen hallinnan. Oppia on myös ainoa, joka ei aseta rajoituksia koulutuksen aiheelle tai asiakaskunnan koolle. Kouluttajat saavat itse määritellä, mikä on heidän haluamansa minimiasiakasmäärä.

Oppia-alusta on suunniteltu ja koodattu Suomessa. Palvelun on saatavilla toistaiseksi Suomessa (oppia.fi), Virossa (oppia.ee) ja Ruotsissa (larandeportalen.se). Suomessa Oppia.fi -alustaa hyödyntää jo lähes 200 koulutuskumppania. Oppia.fi -palveluiden avulla omaa osaamistaan on kehittänyt yli 23 000 ammattilaista, yli 2000 eri organisaatiosta.

Oppia-sopimuksen tehneitä puitesopimusasiakkaita on yli 160 organisaatiota, joissa työskentelee yli 370 000 henkilöä.

Business Finland hankesuunnitelman toteuttamista oli tukemassa Innovation Manager Finland Oy.

Lisätietoja

Wakaru Oy, toimitusjohtaja Jaakko Kuosmanen, jaakko.kuosmanen@wakaru.fi, +358 (0)40 728 5870

Innovation Manager Finland Oy, toimitusjohtaja Jerri Laine, jerri.laine@innovation-manager.com, +358 (0)50 585 1858