IT-palvelujohtaminen

Maailman suosituin palvelunhallinnan viitekehys sai uuden version – ITIL 4 on täällä!

Vastaamassa Wakarun valmennuspalveluita johtava Lari Peltoniemi.

Miten uusi ITIL eroaa versio 3:sta?
“Maailmankuva ja ajattelutapa ovat ottaneet 10 vuoden loikan eteenpäin. Perusviesti ei ole enää, että tee määrämuotoista kontrollia lisää, niin kaikki sujuu. Sen sijaan luodaan järkevää kyvykkyyttä ja hyödynnetään sitä nopeasti ja tehokkaasti. Näin saadaan fiksulla tavalla tuotettua arvoa. ITIL 4 heijastaa aikaa aiempaa paremmin ja osaa katsoa asioita tarkoituksenmukaisuuden, arvon ja ketteryyden näkökulmasta.”

Kenen kannattaa osallistua ITIL 4 -valmennukseen?
“Kaikkien ITIL Foundation -tason suorittaneiden, jotka pohtivat jatkokurssille menemistä. Ja vaikket olisi ollut aikeissa jatkokursseja suorittaa, nyt on hyvä aika pysähtyä ja miettiä omaa kertynyttä palvelunhallinnan kokemusta ja toisiko IITL 4 siihen jotain merkittävää.”

Entä jos olen jo aloittanut jatkokurssit versio 3:sta?
“Jos olet jo aloittanut kolmosen valmennusputken, kannattaa painaa kaasua. Mutta jos et ole ehtinyt sitä aloittaa eikä ole mitään erityistä syytä jatkaa kolmosta, kannattaa jatkaa suoraan ITIL 4 -kurssille.”

En ehdi käymään kahden päivän kurssia, voinko saada uuden opin jotenkin muuten?
“Wakaru on Peoplecertin sertifioima koulutusorganisaatio. Meiltä saa luokkakoulutusten lisäksi myös ITIL 4 Foundation -verkkokurssin. Koulutamme myös asiakaskohtaisena, jos on helpompaa, että kouluttaja tulee teidän luoksenne.”

Mistä saisin helposti lisätietoa ITIL 4:stä?
“Aiemmista webinaaritallenteistani löytyy opetusmateriaaleihin liittyvät asiat ja sisällön taiat. Jälkitallenteita voi katsoa maksutta Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupasta, kun ensin luo tunnukset BrightTalk-palveluun. Voit tietysti heittää allekirjoittanutta myös sähköpostilla: lari.peltoniemi@wakaru.fi”

lari_peltoniemi_PP

Lari Peltoniemi

Kirjoittaja johtaa Wakarun valmennuspalveluita ja on työskennellyt prosessien ja toiminnan kehittämisen ja arvioinnin alueella yli 10 vuotta. Päätoimisesti IT-palveluiden prosessien määrittelyn, kehittämisen ja johtamisen alueella hän on toiminut vuodesta 2005. Hän on konsultoinut ja valmentanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita ITIL/ITSM prosessien määrittelyihin, käyttöönottoon ja kehittämiseen liittyen. Lari on myös Suomen ensimmäinen sertifioitu ITIL Practitioner -kouluttaja.


ITIL 4 Foundation -luokkakoulutukset. Katso tulevat julkiset toteutukset tai kysy lisää asiakaskohtaisesta: lari.peltoniemi@wakaru.fi

ITIL 4 – uusimmat uutiset webinaari (pidetty 14.2.) Katso jälkitallenne!
ITIL 4 – latest news / In English (pidetty 8.2.) Katso jälkitallenne!
ITIL 4 – uusimmat uutiset webinaari (pidetty 17.1.) Katso jälkitallenne!