Blogi

Tarinoita ja oppia palvelujohtamisen ja projektijohtamisen asiantuntijoille

IT-palvelujohtaminen, Yleinen

Kun rohkeus voittaa

Opin jo varhain, ettei kannata pyrkiä täydellisyyteen. Hyvä ajatus, mutta mikä on riittävän hyvä? Tämä on tarina siitä, mitä voi tapahtua, kun rohkeus voittaa epävarmuuden.

Yliopistoaikana tutkiminen ja opettaminen muodostuivat osaksi identiteettiäni. Ensimmäisen yliopistovuoden jälkeen olin täynnä intoa, kun aloitin uuden tutkimussuunnan silloisessa tutkimusryhmässäni. Parin vuoden päästä rakensin yliopisto-opiskelijoille uudenlaisen, vuorovaikutteisen opintojakson, joka sai paljon kiitosta.

Valmistumisen jälkeen pääsin töihin kasvuyritykseen, ja näin ensimmäistä kertaa, mitä on ketterä ohjelmistokehitys. Aloin innostua ohjelmoinnista ja analytiikasta yhä enemmän. Mutta olisiko minusta tekniikan alalle? Lopulta rohkeus voitti ja päätin, että haen opiskelemaan tuotantotaloutta ICT-painotuksella.

Uranvaihdon jälkeen merkittävimmäksi tekijäksi nousivat ihmiset. Kysyin paljon enemmän kuin koskaan ennen. Tapasin henkilöitä, jotka arvostivat osaamistani ja kannustivat eteenpäin. Rohkeus voitti jälleen, kun päätin hakea itSMF Finlandin hallitukseen.

Mitä enemmän syvennyin palvelujohtamiseen, sitä paremmin ymmärsin, että se ei ole vain IT:n asia. Palvelujohtamisen parhaita käytäntöjä olisi voinut hyödyntää monessa tilanteessa urani varrella.

Tässä työssä voin viedä palvelujohtamisen ilosanomaa uusille aloille. Vaikka minusta ei tullut professoria, palvelujohtamisen valmentajana saan tehdä sitä, mitä rakastan – tutkia ja opettaa.

Anjuska Kyllönen, Wakaru Oy:n palvelujohtamisen valmentaja
Tutustu  valmennustarjontaamme täällä
Ajankohtaisen kurssitarjontamme löydät Oppiasta

Ota yhteyttä Wakarun valmennuspalveluihin sähköpostitse: valmennus@wakaru.fi

Comments are Closed