IT-palvelujohtaminen, Yleinen

Kun rohkeus voittaa

Opin jo varhain, ettei kannata pyrkiä täydellisyyteen. Hyvä ajatus, mutta mikä on riittävän hyvä? Tämä on tarina siitä, mitä voi tapahtua, kun rohkeus voittaa epävarmuuden.

Yliopistoaikana tutkiminen ja opettaminen muodostuivat osaksi identiteettiäni. Ensimmäisen yliopistovuoden jälkeen olin täynnä intoa, kun aloitin uuden tutkimussuunnan silloisessa tutkimusryhmässäni. Parin vuoden päästä rakensin yliopisto-opiskelijoille uudenlaisen, vuorovaikutteisen opintojakson, joka sai paljon kiitosta.

Valmistumisen jälkeen pääsin töihin kasvuyritykseen, ja näin ensimmäistä kertaa, mitä on ketterä ohjelmistokehitys. Aloin innostua ohjelmoinnista ja analytiikasta yhä enemmän. Mutta olisiko minusta tekniikan alalle? Lopulta rohkeus voitti ja päätin, että haen opiskelemaan tuotantotaloutta ICT-painotuksella.

Uranvaihdon jälkeen merkittävimmäksi tekijäksi nousivat ihmiset. Kysyin paljon enemmän kuin koskaan ennen. Tapasin henkilöitä, jotka arvostivat osaamistani ja kannustivat eteenpäin. Rohkeus voitti jälleen, kun päätin hakea itSMF Finlandin hallitukseen.

Mitä enemmän syvennyin palvelujohtamiseen, sitä paremmin ymmärsin, että se ei ole vain IT:n asia. Palvelujohtamisen parhaita käytäntöjä olisi voinut hyödyntää monessa tilanteessa urani varrella.

Tässä työssä voin viedä palvelujohtamisen ilosanomaa uusille aloille. Vaikka minusta ei tullut professoria, palvelujohtamisen valmentajana saan tehdä sitä, mitä rakastan – tutkia ja opettaa.

Tutustu  valmennustarjontaamme täällä.
Ajankohtaisen kurssitarjontamme löydät Oppiasta.

Ota yhteyttä Wakarun valmennuspalveluihin sähköpostitse: valmennus@wakaru.fi

Anjuska Kyllönen
Palvelujohtamisen valmentaja, Wakaru

Wakaru tarjoaa vuosien kokemuksella parhaita käytäntöjä ja teknologiapalveluita asiakkaidemme liiketoiminnan ja henkilöstön jatkuvan kehittämisen tueksi. Asiakasyrityksemme lukeutuvat Suomen top 100 suurimpiin yrityksiin. Vuosittain valmennamme yli 2500 ammattilaista palvelujohtamisen ja projektijohtamisen edelläkävijöiksi. Olemme sertifioitu ja hyväksytty (ATO) koulutusorganisaatio. Asiakastyytyväisyytemme on korkea – lähes 100 % asiakkaistamme suosittelisi palveluitamme myös kollegalleen.