Ketterät menetelmät, Projekti- ja portfoliojohtaminen, Referenssi

Asiakastarina: Graniitti vahvisti ketterää osaamistaan

Wakarun asiakastarina Graniitti Services

Graniitti Services on vuonna 2017 perustettu projektihallinnan yritys, joka lähti vahvistamaan ketterää tapaa toimia projekteissa PRINCE2 Agile® -valmennuksella yhdessä Wakarun kanssa kesällä 2022. Ryhmää valmensi Aaro Ollikainen, joka toimii Wakarulla projektijohtamisen päävalmentajana sekä konsultoinnin liiketoimintajohtajana. ”Hieno tilaisuus ja hurja haaste valmentaa projektijohtamisen ammattilaisyritystä”, Ollikainen tiivistää kokemuksiaan yhteistyöstä.

Graniitti Services tarjoaa kokeneita asiantuntijoita projektitoimintaan liittyviin työtehtäviin, kuten ketterään kehitykseen, muutoksen johtamiseen, projektin hallintaan ja projektitoimiston perustamiseen. Ammattitaitoisessa työssä keskeisessä roolissa ovat asiantunteva palvelu ja tuki jokaisessa vaiheessa, mihin liittyy vahvasti eri toimialojen parhaat toimintamallit ja käytänteet.

”Henkilöstö on Graniitti Servicen tärkein voimavara ja yrityksemme panostaa henkilöstön osaamisen kehittämiseen”, summaa Nina Huhtakangas.

Kysyimme Graniitti Services Oy:n Nina Huhtakankaalta, mitkä tekijät ohjasivat organisaatiota juuri ketterien menetelmien osaamisen vahvistamiseen, millainen kokemus valmennus oli sekä mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat.

Kertoisitko hieman omasta taustastasi?

Minulla on yli 20 vuoden kokemus sovelluskehityksestä ja sovelluskehitysprojekteista. Olen johtanut ICT-projekteja ja -hankkeita niin vesiputousympäristössä kuin erilaisissa ketterissä toimintaympäristöissä. Projekti- ja hankepäällikkö-roolien lisäksi olen toiminut useissa eri rooleissa ICT-alalla mm. sovelluskehittäjänä, sovellusvastaavana, asiakaspalvelupäällikkönä ja esihenkilönä. Vahvuuksiani ovat organisointikyky, viestintä- ja johtamistaidot. Ihmisten johtaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä toimin projekti- ja hankepäällikkönä asiakastoimeksiannossa sekä Graniitissa People Lead -roolissa.

Miksi lähditte kehittämään osaamista organisaatiossanne?

Meillä Graniitissa on jo vahvaa osaamista ketteristä menetelmistä erilaisissa ympäristöissä ja liiketoiminta-alueilla, ja monella meistä jo onkin useampia sertifikaatteja taskussaan.

Halusimme selvittää, löytyisikö markkinoilta mitään uutta koulutusta, mikä sisältäisi sekä projektinhallintaa että ketterää tapaa toimia. Lisäksi henkilöstöltä oli tullut toiveita sertifikaattiin johtavasta lisäkoulutusmahdollisuudesta. Koulutus sertifikaatteineen tukee meidän myyntiämme ja vahvisti entisestään henkilöstömme monipuolista osaamista.

Miten päädyitte Wakaruun?

Kilpailutimme kolme eri palveluntarjoajaa ja päädyimme Wakaruun, koska sen tarjonta oli meidän tarpeeseemme sopivin.

Millaiset kokemukset teille jäi valmennuksesta?

Koulutus oli antoisa Aaro Ollikaisen vetämänä. Kokemusten vaihto oli varmasti parasta antia, koska useimmat meistä ovat jo hyvin kokeneita konsultteja ja osaamista on erilaisista menetelmistä. Toki joukossamme on myös muutamia junioreita, joille koulutus ja sertifikaatti oli ensimmäinen laatuaan.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on tästä eteenpäin?

”Missiomme on olla luotettavin kumppani asiakkaidemme tärkeimmissä muutoksissa.” – Graniitti Services Oy:n missio

Meillä on oma sisäinen henkilöstön osaamisen kehittämisen verkosto nimeltään Henkinen Kasvu (HeKa). HeKan yksi tärkeimpiä tavoitteita on jakaa omaa vahvaa osaamistamme toinen toisillemme. Meillä on säännöllisesti verkostotapaaminen, jossa pureudumme ennalta sovittuun aiheeseen ja keskustellen vahvistamme osaamistamme kokemusten vaihdon kautta. Lisäksi HeKa-verkosto järjestää tilaisuuksia, joissa on mukana myös ulkopuolisia puhujia.

Meillä on ollut hieno tilaisuus saada tunnekouluttaja ja vuoden puhuja 2021 & 2022 Camilla Tuominen puhumaan meille tunteiden johtamisesta sekä aivoterveysalan yrittäjä Teemu Vornanen kertomaan siitä, miten fokusoimalla olennaiseen saamme enemmän aikaan.

Heka-verkostotoiminnan lisäksi henkilöstö kehittää osaamistaan tarvittaessa ulkopuolisin koulutuksin. Tilanteessa, jossa esimerkiksi asiakastoimeksiantoa varten konsultin olisi hyvä hankkia jotain tiettyä osaamista, Graniitti tukee ja panostaa. Arvostamme henkilöstömme vahvaa ja monipuolista osaamista, kuten asiakkaammekin arvostavat.


Graniitti Services on vuonna 2017 perustettu projektihallinnan yritys. Graniitti Servicestä löytyy kokeneita asiantuntijoita ketterään kehitykseen, muutoksen johtamiseen, projektin hallintaan, projektitoimiston perustamiseen ja moneen muuhun projektitoimintaan liittyvään työtehtävään. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja tukea hankkeen sekä projektin jokaisessa vaiheessa tuoden mukanamme eri toimialojen parhaat toimintamallit ja käytänteet. Missiomme on olla luotettavin kumppani asiakkaidemme tärkeimmissä muutoksissa. Lue lisää!

Tutustu myös LinkedinFacebook

Wakaru tarjoaa vuosien kokemuksella parhaita käytäntöjä ja teknologiapalveluita asiakkaidemme liiketoiminnan ja henkilöstön jatkuvan kehittämisen tueksi. Asiakasyrityksemme lukeutuvat Suomen top 100 suurimpiin yrityksiin. Vuosittain valmennamme yli 2500 ammattilaista palvelujohtamisen ja projektijohtamisen edelläkävijöiksi. Olemme sertifioitu ja hyväksytty koulutusorganisaatio (ATO). Asiakastyytyväisyytemme on korkea – lähes 100 % asiakkaistamme suosittelisi palveluitamme myös kollegalleen.

Wakaru @LinkedIn

Laura Hassel

Kirjoittaja Laura Hassel toimii Head of Marketing -roolissa Wakarulla. Valmennusten lisäksi hänen vastuualueeseen kuuluvat Oppia.fi -verkkokaupan sekä Wakaru asiakaspalveluverkosto Waven markkinointi. Laura on työurallaan sukeltanut service desk- ja asiakaspalveluiden maailmaan suurella intohimolla. Saatatte bongata hänet webinaarihostina tai tapahtuman puheenjohtajana. Arjessa hän uppoutuu myös palvelumuotoilun maailmaan ja pyrkii tuomaan parhaita käytäntöjä myös Wakarun toimintaan mukaan. Aiemmin hän vastasi myös Wakarun ja Oppia.fi -koulutuskumppaneiden valmennusten laadukkaasta järjestämisestä.

Laura @LinkedIn
Oppia.fi @LinkedIn
Wave @Linkedin