Artikkelit, johtaminen, osaamisen kehittäminen, Projekti- ja portfoliojohtaminen

Wakaru katsoi peiliin – mitä siinä näkyi?

Tällaisia me Wakarulaiset olemme

Lisäsimme palveluvalikoimaan Peili-käyttäytymisprofiilit. Nämä voi ottaa jatkossa osaksi erilaisia ihmisten johtamis- ja tiimivalmennuksia, jolloin osallistujat saavat uuden näkökulman paitsi toisiinsa, myös itseensä.  Luottamuksellisessa ilmapiirissä on hedelmällistä käydä keskusteluja erilaisten harjoitusten avulla. Tätähän meidän piti tietenkin heti päästä kokeilemaan ja teimme saman tien koko Wakarun henkilöstölle analyysit. Arvioijiksi pyysimme laajan valikoiman yhteistyökumppaneita, asiakkaita sekä työkavereita edellisistä työpaikoista. Ja totta kai annoimme palautteita myös toisillemme.

Mistä on kyse?

Peili-käyttäytymisprofiili sisältää 3 eri palauteosiota. Käyttäytymistyylipalaute on kaiken perusta. Se kuvaa sekä yksilön että ryhmän luontaista toimintatapaa. Erilaisten toimintatapojen ymmärtäminen auttaa tunnistamaan kehityskohteita, avaa uusia näkökulmia ja tuo ihmisten vahvuudet esille. Kohtaamiskykypalaute mittaa ryhmän ja yksilön yhteistyökykyä. Luottamuspalaute puolestaan kertoo, miten luottamus rakentuu vuorovaikutuksessa ja miten sitä voi vahvistaa. En avaa näitä tässä kirjoituksessa enempää, mutta jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja puhutaan lisää.

Ja mitä selvisi?

Wakarulaiset ovat harvinaisen monipuolinen porukka. Olen enimmäkseen teettänyt Peiliä projektipäällikkövalmennuksissa ja niissä sijoitutaan tyypillisesti ”edistävä” ja ”määrätietoinen laatikoihin”. Wakarulla sen sijaan löytyy ihmisiä joka tyylistä. Tieto on arvokas, koska se paitsi auttaa ymmärtämään ja ehkäisemään mahdollisia ristiriitoja, mutta myös tarjoamaan ihmisille omia vahvuuksia hyödyntäviä työtehtäviä. Jatkossa pääsemme varmasti hyödyntämään wakarulaisten osaamista laajemmin.

 

Entä millainen wakarulainen on?

Välillä tulee mietittyä, millaisia sanoja muut käyttäisivät meistä. Suomalaisen yleisin pohdinta lienee, mitä muut minusta ajattelevat. Mitkä ovat wakarulaisia yhdistävät piirteet? Miten meidät koetaan? Nyt on sekin tutkittu, eikä sanalista ole lainkaan huono. Erityisesti pidän siitä, että kolmen kärki on ystävällinen, rehellinen ja asiallinen. Tästä on hyvä jatkaa.

Peili-käyttäytymisprofiili antaa yhteisen kielen arjesta tutuille yhteistyön ilmiöille. Yhteinen ymmärrys on lähtökohta vuorovaikutustaitojen ja toimintakulttuurin kehittämiselle. Wakarun tarjonnassa sen voi yhdistää esimerkiksi: esimiestyö, tiimityö, johtoryhmätyöskentely, yhteistyö ja vuorovaikutus sekä projektityö -valmennuksiin antamaan syventävää näkökulmaa osallistujien kykyyn toimia yhdessä muiden kanssa.

Voimmeko olla avuksi?

Mika Purola
Executive Consultant
Wakaru

Mika Purola Wakaru

Kirjoittaja Mika Purola on valittu Vuoden Peili-valmentajaksi 2020. Hänellä liki 10 vuoden kokemus yrityskohtaisista valmennuksista sekä liikkeenjohdon konsultoinnista. Ennen Wakarua hän on toiminut mm. Nokia Oyj:ssä eri tehtävissä ja projektijohtamisen kouluttajana ja konsulttina sekä digitaalisen fasilitoinnin asiantuntijana.

Mika @LinkedIn

Wakaru tarjoaa vuosien kokemuksella parhaita käytäntöjä ja teknologiapalveluita asiakkaidemme liiketoiminnan ja henkilöstön jatkuvan kehittämisen tueksi. Asiakasyrityksemme lukeutuvat Suomen top 100 suurimpiin yrityksiin. Vuosittain valmennamme yli 2500 ammattilaista palvelujohtamisen ja projektijohtamisen edelläkävijöiksi. Olemme sertifioitu ja hyväksytty koulutusorganisaatio (ATO).  Asiakastyytyväisyytemme on korkea – lähes 100 % asiakkaistamme suosittelisi palveluitamme myös kollegalleen.

Wakaru @LinkedIn