Projekti- ja portfoliojohtaminen

PRINCE2 Practitioner -sertifioitu, hanki itsellesi kaksi lisävuotta!

Ensi vuoden alusta lähtien kaikkien tulee suorittaa uuteen PRINCE2 2017 -versioon pohjautuva PRINCE2 Practitioner –tentti säilyttääkseen Registered PRINCE2 Practitioner –statuksensa.

Kirjoitin aiemmin keväällä PRINCE2 -viitekehyksen versiopäivityksestä. Viimeisimmästä onkin tovi jo vierähtänyt: se tehtiin vuonna 2009. Muutamia muutoksia on siis luvassa ja näin siksi tärkeäksi pitää aiheesta myös webinaarin, johon otti osaa ilahduttavan suuri joukko kuulijoita. Voit käydä kuuntelemassa jälkitallenteen webinaaristani täältä.

Uudessa PRINCE2:2017 -versiossa peruselementit säilyvät ennallaan, siis seitsemän periaatetta, seitsemän teemaa ja seitsemän prosessia pysyvät. Räätälöinnin ja organisaation omiin prosesseihin ja käytäntöihin istuttamisen merkitystä painotetaan hyvin paljon ja painopiste onkin teemoissa ja periaatteissa. 

Tämän kirjoitus koskee erityisesti sinua, joka olet suorittanut PRINCE2 Practitioner –sertifikaatin viimeisen 3-5 vuoden aikana. Mikäli haluat säilyttää Registered PRINCE2 Practitioner –statuksesi, sinun tulee suorittaa PRINCE2 2017 -versioon pohjautuva PRINCE2 Practitioner –tentti. Lämpimästi suosittelen hoitamaan asian kuntoon jo ennen vuoteen 2018 siirtymistä ja syy siihen on yksinkertainen: jos suoritat niin kutsutun re-registration tentin ennen vuoden vaihdetta, statuksesi on voimassa seuraavat viisi vuotta aina vuoden 2022 lopulle. Jos teet tentin vasta ensi vuonna, statuksen voimassaolo on vain kolme vuotta.

Saat siis kaksi ekstravuotta hoitamalla asian järjestykseen ennen Uuden Vuoden aattoa ja siksi kehotan lämpimästi tarttumaan tilaisuuteen!

Wakaru järjestää yhden päivän mittaisen PRINCE2 2009 versioon perustuvan kertauspäivän maanantaina 30.10.2017 Helsingissä ja sen jälkeen voit suorittaa tunnin mittaisen tentin joko paperitenttinä 10.11.2017 Helsingissä tai online-tenttinä reilun kuukauden kuluessa oman aikataulusi puitteissa. Kertauspäivän hinta tentteineen on 690 € + alv (paperitentti tai online-tentti osallistujan valinnan mukaan).

Nyt siis valmentautumaan sertifioinnin ylläpitoon!

tarja_isosaari_200x200

Tarja Isosaari

Kirjoittaja Tarja Isosaari toimii Wakaru Oy:n vanhempana konsulttina. Hän on työskennellyt projektijohtamisen parissa yli 25 vuotta ja on yksi harvoista sertifioiduista Suomen PRINCE2 -kouluttajista.