Blogi

Tarinoita ja oppia palvelujohtamisen ja projektijohtamisen asiantuntijoille

IT-palvelujohtaminen, johtaminen, Ketterät menetelmät, Projekti- ja portfoliojohtaminen, Yleinen

Wakarun valmentajat tutuiksi! Mikä palvelu- ja projektijohtamisessa on merkittävää?

Palvelu- ja projektijohtaminen valmentajaesittely

Wakaru valmentaa vuosittain tuhansia palvelu- ja projektijohtamisen tulevaisuuden tekijöitä. Valmentajina toimivat Wakarun omat alansa huippuosaajat: Lari, Aaro, Petri,  Jani ja Anjuska. Mikä heidän mielestään on parasta valmentamisessa? Entä miksi he ovat valinneet juuri palvelu- tai projektijohtamisen?

Lari Peltoniemi, suoritti ensimmäisenä Suomessa kaikki ITIL® 4 -sertifikaatit, palvelujohtamisen valmentaja

Lari Peltoniemi Wakaru

Mikä on sinusta parasta valmentamisessa?

“Parasta valmentamisessa on arvon luominen yhdessä asiakkaan kanssa. Valmennuksessa pystyy auttamaan asiakasta oivaltamaan ja näkemään tututkin asiat uudessa valossa, minkä tietää johtavan sekä itse henkilöitä että heidän organisaatioitaan parantavaan toimintaan.  Olen suuri hyödyn ja arvon luonnin ystävä. Valmennustyössä saan tehdä sitä joka päivä nähden työni tuloksen keskusteluiden kautta. Ja kun jokainen näkökulma palvelujohtamiseen on omansa niin myönnän itsekin oppivani uutta joka kerta.”

Miksi juuri palvelujohtaminen?

“Todellisuus lienee monen sattuman summa mutta aina jälkikäteen on helpompi keksiä asioille yhteys. Opiskeluissani kokeilin montaa alaa ennen kuin tietojohtamisen kautta informaatio ja ihmiset tuntuivat minun jutultani. Olen myös aina halunnut saada paljon aikaan. Kun työurani alussa törmäsin palvelujohtamiseen niin siinä yhdistyi ihmiset, informaatio ja toimintapojen kautta tapahtuva tuloksien saavuttaminen ja hyöty tavalla, joka vei mennessään. Olen käytännön ja toiminnan ihminen. Vaikka palvelun on abstrakti niin hyöty ja palvelun tuottaminen ovat hyvin konkreettisia. Niihin voi myös vaikuttaa yksilönä, mikä on lähellä arvomaailmaani. Siksi palvelujohtamista ihmiseltä ihmisille.”

Aaro Ollikainen, projektijohtamisen päävalmentaja rautaisella alan kokemuksella

Aaro Ollikainen Wakaru

Mikä on sinusta parasta valmentamisessa?

“Parasta ovat uudet mielenkiintoiset ihmiset – kirjaimellisesti satoihin organisaatioihin, kymmeniltä toimialoilta tutustuminen sekä tätä kautta oman osaamisen ja kokonaisnäkemyksen kehittäminen. Lisäksi minua innostaa onnistumisen  tunne, kun valmennettava antaa positiivista palautetta tai julistaa esimerkiksi läpäisseensä sertifioinnin.”

Miksi juuri projektijohtaminen?

“Jos projektijohtaminen lähtikin liikkeelle perinteisiltä aloilta, kuten rakentamisesta ja on jo kauan sitten vakiinnuttanut asemansa IT-alalla, nykyään iso osa asiantuntijatyöstä eri aloilla toteutetaan projekteina. Projektijohtamisen perusteiden ymmärtäminen hyödyttää jokaista asiantuntijatyötä tekevää. Erityisen tärkeää tämä on työuransa  alussa olevien, asiantuntijasta päälliköksi ja lopulta johtajaksi etenevien työssä. Projektipäällikkyys on tyypillisesti ensimmäinen kerta kun henkilö vastaa jonkun muun työstä kuin omastaan ja siinä onnistuminen aivan ratkaisevassa asemassa siinä, miltä työuran loppu tulee näyttämään. 2020-luvulla projektiosaamisesta on kaavailtu myös kansalaistaitoa joka on tarpeen aivan jokaiselle yhä nopeammin muuttuvassa yhteiskunnassa pärjäämiseen.”

Petri Väyrynen,  Wakaru Oy:n perustaja ja palvelujohtamisen valmentaja

Petri Väyrynen Wakaru

Mikä on sinusta parasta valmentamisessa?

“Parasta on osaamisen jakaminen. Minua innoittaa myös dialogi ammattilaisten kanssa, joka tarjoaa valmentajallekin mahdollisuuden oppia.  Jokaisesta valmennuksesta siis myös valmentaja oppii eli tiedon siirto perustuu dialogiin ihmiseltä ihmiselle.

Upeaa on aitojen tulosten aikaansaaminen.  Innostuksen ja ymmärryksen lisääntyessä syntyy myös positiivisia tuloksia henkilöissä (oma työ), tiimissä (tiimin tulokset) ja organisaatiossa (liiketoiminta).”

Miksi juuri palvelujohtaminen?

“Palvelut ovat läsnä kaikkialla, palveluiden digitaalinen osuus myös kasvaa jatkuvasti. Itse asiassa palveluiden osuus minkä tahansa talouden BKT:stä on yli puolet (vs teollinen tuotanto). Tämä tarkoittaa sitä, että palveluiden johtamisen osaaminen on yksi modernin liiketoiminnan peruskyvykkyyksistä.”

Jani Iivonen, palvelujohtamisen valmentamisen konkari, joka innostaa opiskelijoita kerta toisensa jälkeen

Jani Iivonen Wakaru

Mikä on sinusta parasta valmentamisessa?

“Valmentamisessa kiehtoo se, että pääsee keskustelemaan ja siten käsittelemään eri näkökantoja käsitteillä olevaan asiaan. Parhaita tilanteita ovat ne kun havaitsee, että valmennus on tuonut osallistujille uusia ideoita sekä näkemyksiä ja kuulee, että he voivat niitä suoraan hyödyntää omissa työtehtävissään. Tämä ei ole vain osallistujien oppimista valmentajalta vaan kaikilta osallisilta toisilleen, myös valmentaja oppii koko ajan uusia näkemyksiä osallistujilta ja osallistujat toisiltaan eri roolien ja taustojen pohjalta.”

Miksi juuri palvelujohtaminen?

“Palvelujohtaminen on tullut pääosa-alueeksi työn mukana opiskeluajoista lähtien. Taakse päin katsottuna tuli tehtyä jo harjoitteluaikana palvelujohtamiseen liittyviä keskeisiä asioita vaikka en ollut ITIL:stä kuullutkaan. Siitä lähtien kun kuulin ITIL:stä ensimmäisen kerran, on kantavana tekijänä ollut miten organisaatioiden tekemistä voisi helpottaa ja järkeistää. Kaikki me olemme palveluiden tuottajia ja kuluttajia, tavalla tai toisella, ja pystymme vaikuttamaan sekä kehittämään tekemistä organisaatioiden eri tasoilla.

Palvelujohtamisen kypsyys on Suomessa mennyt huomattavasti eteen päin ja koko ajan osataan paremmin huomioida eri viitekehyksien toimintaa yhteistyössä. Uskon, että vähitellen kypsyys myös palveluhallinnan ylätasolla kasvaa.”

Anjuska Kyllönen, palvelujohtamista hengittävä valmentaja

Anjuska Kyllönen Wakaru

Mikä on sinusta parasta valmentamisessa?

“Asiakkaan kysymykset herättävät kuin keväinen aurinko ja valaisevat sitä, mikä on tärkeää.”

Miksi juuri palvelujohtaminen?

“Kun johtaja sukeltaa pintaa syvemmälle, tulee väistämättä eteen uusia kehityskohteita, sillä palvelujohtamisen maailma muuttuu koko ajan. Johtajankaan ei tarvitse sukeltaa yksin.”

Haluatko kuulla ja oppia lisää?

Tutustu Wakarun valmennustarjontaan Oppiassa tästä.

Lue lisää Wakarun valmennuspalveluista tästä.

Haluatko kysyä lisää tai varata asiakaskohtaisen toteutuksen organisaatiosi jäsenille? Ota yhteyttä: valmennus@wakaru.fi

Wakaru tarjoaa vuosien kokemuksella parhaita käytäntöjä ja teknologiapalveluita asiakkaidemme liiketoiminnan ja henkilöstön jatkuvan kehittämisen tueksi. Asiakasyrityksemme lukeutuvat Suomen top 100 suurimpiin yrityksiin. Vuosittain valmennamme yli 2500 ammattilaista palvelujohtamisen ja projektijohtamisen edelläkävijöiksi. Olemme sertifioitu ja hyväksytty (ATO) koulutusorganisaatio. Asiakastyytyväisyytemme on korkea – lähes 100 % asiakkaistamme suosittelisi palveluitamme myös kollegalleen.

Comments are Closed