Blogi

Tarinoita ja oppia palvelujohtamisen ja projektijohtamisen asiantuntijoille

Yleinen

Aikuisen oppivelvollisuus

success-784357_1280

Muistatko kun peruskoulu loppui? Tai kun valmistuit ammattiin? Kävikö mielessä, että nyt on kirjat luettu ja opiskelut opiskeltu.

Minä muistan ja minulla kävi.

Oppivelvollisuus

Maailma on opettanut nuorta poikaa. Jos sinulla on työelämää takana jo yli 20 vuotta ja vähintään sama mokoma vielä edessä, kuten minulla, olet varmasti huomannut saman asian itsekin. Oppimista ja opiskelua ei ole voinut lopettaa. Jatkuvalla opiskelulla ja uuden oppimisella on voinut merkittävästi vaikuttaa omaan ja muiden elämään.

”Suomessa oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän vuotta ja päättyy kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta” – Opetushallitus

Henkivakuutus

Työelämän paras henkivakuutus on jatkuva omasta osaamisesta huolehtiminen. Meillä aikuisilla sen pitäisi olla suorastaan kansalaisvelvollisuus. Oppiminen ei ole ollut ikinä näin helppoa. Enää oppiminen ja opiskelu ei ole sidottu oppilaitoksen, opettajan tai koulurakennuksen varaan. Oppimista voi harjoittaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Oppimisvelvollisuus

Vaikka oppimisen into, halu tai kyky eivät näytä meissä kaikissa olevan pysyviä ominaisuuksia, niin olisiko sittenkin paikallaan päivittää käsitystämme oppivelvollisuudesta?

Menisikö päivitetty oppivelvollisuus jotenkin seuraavasti:

”Oppimisvelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna kun lapsi syntyy ja päättyy kun elämässä vaadittu oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut elinikä.”

Tarkka lukija huomasi, että vaihdoin lennossa myös lain nimen. Oppivelvollisuus voitaisiin jatkossa korvata oppimisvelvollisuudella.

Aloita klikkaamalla www.oppia.fi ja saatat yllättyä siitä, miten paljon on uutta opittavaa tarjolla!

petri_vayrynen

Petri “Paavo” Väyrynen

Kirjoittaja innostuu uuden oppimisesta ja opettamisesta. Kotona, töissä ja vapaa-ajalla.

LinkedIn

 

Comments are Closed