Blogi

Tarinoita ja oppia palvelujohtamisen ja projektijohtamisen asiantuntijoille

osaamisen kehittäminen

Wakarun vuosi 2017 oli täynnä oppia, kasvua ja onnistumisen tunnetta

Wakarun vuosi 2017 on ollut hyvin opintäyteinen vuosi. Merkittävimmät muutokset ovat tapahtuneet Oppia-palvelun osalta. Toki paljon muutakin on tehty ja saatu aikaan.

Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupasta kasvatettiin vuoden 2017 aikana 1.000 kurssin verkko­kaup­pa, jossa on 100 koulutustoimittajaa, joilla on 500 kouluttajaa. Oppia kasvaa edelleen nopeasti. Keväällä perustimme tytäryhtiön Viroon (Oppia Estonia OÜ) ja käynnistimme Oppia.ee:n sekä Oppia.se:n. Tavoitteena on laajentaa Oppia-verkkokauppa Pohjoismaihin ja Baltian maihin.

Oppia-verkosto näytti voimansa Suomi100tonnia-kampanjassa, kun lahjoitimme 100.000 euron edestä kurssipaikkoja suomalaisille. Tämä on melkoinen voimannäyttö ja sama pätee myös tuotekehitykseen ja uusien kurssien kehittämiseen. Oppia-platform ja Oppiaekosysteemi ovat osoittaneet uuden liiketoimintamallin ylivoimaisuuden vanhoihin liiketoimintamalleihin verrattuna.

suomi100tonnia_check_1200x628

Oppimisen verkkokaupan kouluttajakumppanit lahjoittivat syksyn 2017 aikana 66 hakijalle paikan koulutuksiinsa. Lahjashekin suomalaisten oppijoiden puolesta vastaanotti Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen 7.12.2017.

Wakarun koulutuspuoli aloitti oman kurssiportfolionsa aktiivisen kasvattamisen. Vuoden alussa aloitimme yksityisyydensuojaan ja GDPR:ään liittyvät Certified Information Privacy Professionals (CIPP) -koulutuk­set. Kurssiportfoliota täydennettiin myös Service Integration And Management (SIAM) kurssilla. Vuoden aikana kehitettiin vuotta 2018 varten myös CAPO, CASM ja VeriSM kurssit.

Waven eli Wakarun asiakaspalveluverkoston osalta teimme oman vuosikatsauksen. Voit katso sen täältä. Vuoden aikana järjestimme kaikille avoimet CCD– ja Yhteystapahtumat, jäsenistölle suunnattuja tapahtumia, Vuoden Service Desk -kisan ja muitakin kilpailuja sekä useita asiakaspalveluun liittyviä kursseja.

Tapahtumatoiminta oli vuoden aika erittäin onnistunutta. Prosessipäivät järjestettiin ensimmäistä kertaa messuhallien puolella rakentaen tapahtumatilan kokonaan tyhjään halliin, ja näin varmistettiin tapahtuman kasvumahdollisuudet pitkälle tulevaisuuteen. MESOAJA asetti Prosessipäivät ehdolle Vuoden Tapahtumat -kategoriaan rohkean ja onnistuneen kokeilumme ansiosta.

DSC04914xO.JPG

Wakarun vuoden 2017 Prosessipäivät järjestettiin ensimmäistä kertaa varta vasten rakennettuihin tiloihin Messukeskuksen halliin. Menestyksekäs tapahtuma sai ehdokkuuden MESOAJA-kisassa Vuoden Tapahtumaksi.

Vuoden aikana järjestettiin myös useita tapahtumia yhteistyökumppanien kanssa: Digijohtamisen päivä, LEAN, Agile, Ekosysteemipäivä, itSMF:n vuosikonferenssi, GDPR-päivä sekä Helsingissä että Oulussa. Otimme myös suuren askeleen eteenpäin ja vahvistimme tapahtuma-alan osaamistamme entisestään ostamalla Momentti Oy:n liiketoiminnan. Wakarun ja Momentin yhdistäminen johti Markkinointi-ja tapahtumatoimiston, MoWen, käynnistämiseen. Yhdessä järjestämme jatkossa niin Projektipäivät, 3PMO-tapahtuman kuin Kaukolämpöpäivät.

Konsultointitoimintamme koostui vuoden aikana Wakarun konsulttien tekemästä konsultoinneista, jotka ovat pääsääntöisesti lyhytkestoisia, työpajatyyppisiä konsultointeja. Pitkäkestoiset konsultointitoimeksiannot hoidetaan Wakaru Consulting Oy:stä. Vuoden lopulla Wakaru Consulting Oy osti JSM Consulting Oy:n omistamat osakkeet itselleen, joten Wakaru Consulting Oy on nyt Wakarun kokonaan omistama tytäryhtiö.

Teknologiapalvelut kasvoivat voimakkaasti vuoden aikana. Yksikkö tekee palvelujen jatkuvaa mittausta, kuormitustestauksia ja vianselvityksiä. Suuria asiakkaita ovat muun muassa Posti, Nets ja Sanoma. Puolueettoman mittaustoiminnan tarve on nopeasti kasvanut markkinoilla ja ennakoimme sen kasvavan jatkossakin.

Kiitämme kaikki asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme, joiden ansiosta vuosi 2017 oli jälleen menestyksekäs vuosi Wakarulle. Kiitoksena tästä jatkamme ja kiihdytämme aktiivista kehittämistyötä, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin tulevaisuudessa.

Hyvää joulun aikaa ja menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

Jaakko Kuosmanen

toimitusjohtaja
Wakaru Oy

kuosmanen_jaakko_739x965

Comments are Closed